Bureau Meeroor

PRAKTIJK VOOR LEVENSLOOPBEGELEIDING, DROOMWERK EN SOCIALE ARCHITECTUUR

SOCIALE SPIEROEFENINGEN

We moeten zo luisteren, dat de ander zich kan uitspreken, op zijn eigen verhaal kan komen. Ik wil er zo voor de ander zijn, dat die zichzelf kan zijn of worden en kan doen wat hij hier te doen heeft.”

Wie niet oplet, gaat al snel 'slapend' langs de ander heen. Zie over het ontwikkelen van nieuwe interesse voor een ander oa. mijn artikel 'Onzichtbare draden' in de Seizoener over het belang van de kinderbespreking op de vrije scholen. Z.s.m. weer te vinden via deze site.

Een fragment: "Zeker als je langer met elkaar omgaat is het een kunst niet op elkaar uitgekeken te raken. Het kost daarom moeite ware, actuele beelden van een ander mens te maken en die in de plaats te stellen van de gekleurde beelden uit het verleden. Wie echter probeert iemand die hij dagelijks ontmoet een aantal avonden achtereen in de herinnering te roepen, zal merken dat hij hierdoor beter gaat waarnemen. Naast de al bestaande oordelen ontstaat dan ruimte voor nieuwe indrukken, je ontwikkelt een hernieuwde interesse in die ander en je wordt wakkerder voor wat een bepaalde situatie eigenlijk van jou verlangt."